Kunststof cnc laten frezen: zelf doen of overlaten aan een specialist?

kunststof cnc laten frezen

Kunststof cnc laten frezen is een methode om sleutelgaten aan te brengen in een deur of om een meubel te voorzien van een mooie afwerking. Er zijn daarnaast nog veel meer toepassingen. Het is dus een interessante bewerkingstechniek. Maar is het frezen van kunststof makkelijk om zelf te doen of helemaal niet?

kunststof cnc laten frezen

Zelf kunststof frezen is niet simpel

Als je kunststof wilt laten cnc frezen, dan is het moeilijk om zelf te doen. Dat komt, omdat het gebruik van de machines heel wat kennis vereist. Het is dus iets dat je aan moet leren. Bovendien zijn cnc machines erg prijzig. Het is dus niet meteen iets wat je koopt voor eenmalig gebruik. Het frezen van kunststof vereist ook specialistisch vakmanschap. Iedere soort kunststof heeft namelijk unieke eigenschappen en bewerkingsmogelijkheden.

Zoals je ziet, is het dus niet aangeraden om zelf kunststof te frezen. Gelukkig wordt de techniek steeds populairder, waardoor je zeker een geschikte vakman bij jou in de buurt vindt die beschikt over een cnc freesmachine én de nodige kennis. Naast het laten frezen van kunststof, kan je ook hout, leisteen, rvs of een ander materiaal cnc laten frezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *