Met je auto naar de sloperij

Heel veel mensen in Nederland hebben een auto die hebben ze ook nodig om naar het werk te gaan of voor andere dingen. Er zijn zelfs mensen die twee of drie auto’s hebben. Maar is jouw auto nu zo beschadigd omdat jij of iemand anders de auto kapot heeft gereden en het nu duurder is om de auto te laten maken dan dat je een nieuwe auto koopt. Dan is het veel slimmer op je auto naar de sloperij te brengen. Als jij je kapotte auto waar niemand wat voor wilt geven naar de sloperij brengt krijg je toch nog wat geld van de sloperij omdat de sloperij veel met zo’n auto kan doen. Daarom komen er elk jaar heel veel auto’s bij de sloperij terecht.  Veel mensen denken als je een auto naar de sloperij brengt dat de auto kapot wordt gemaakt en er niks mee gedaan word maar dat is natuurlijk helemaal niet zo er wordt juist echt heel veel gedaan met de auto en er wordt ook heel veel opnieuw gebruikt om zo verspilling tegen te gaan.

Alle auto’s zijn welkom

Als je een auto naar de sloperij brengt die helemaal niet meer kan rijden is de sloperij er toch heel blij mee en geven je er zelfs geld voor. Bijvoorbeeld de overgebleven vloeistof wat nog in de auto zit. Dat wordt er heel voorzichtig uitgehaald door experts omdat het wel veilig moet gebeuren want de vloeistof kan soms best gevaarlijk zijn. Als al de vloeistof uit de auto is gehaald wordt het verwerkt en in sommige gevallen wordt het ook hergebruikt. De banden van de kapotte auto wordt ook nog veel mee gedaan als de band nog in een goede staat verkeert, wordt de band schoongemaakt en soms wordt het profiel van de band een beetje aangepast. Vervolgens worden de banden gewoon weer verkocht voor een goede prijs. 

Verschillende mogelijkheden

Als de banden er zo slecht uitzien en er niks meer aan gedaan kan worden de banden in een versnipperaar gegooid en vervolgens worden er hele kleine rubberen korreltjes van gemaakt. Die ze vervolgens verkopen aan sportclubs of bedrijven die kunstgras leggen.

Als de auto helemaal uit elkaar is gehaald en alles wat nog hergebruikt kan worden of iets van waarde uit de auto is gehaald blijft er alleen nog maar metaal over. Met dit metaal wordt ook nog veel gedaan. Het metaal van de auto wordt klein gemaakt en vervolgens wordt het verkocht aan een metaalbedrijf die het omsmelten en allemaal andere dingen mee maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *