Tips om je muur te verven of sauzen.

Er zijn zoveel verschillende kleuren beton cire en metal stuc dat het soms te lastig is om te kiezen. Je vindt meerdere kleuren mooi, maar die combineren nauwelijks. Als je het mooiste effect wil voor je interieur, is het handig niet te veel verschillende kleuren en tinten te gebruiken. Het beste is om een dominante-, primaire-, en secundaire kleur te kiezen. Maar wil je dan bijvoorbeeld de muur verven of sauzen in twee verschillende kleuren met een strakke lijn ertussen. Dan moet je eerst een dun laagje verf aanbrengen op de muur met de kleur waarbij je het niet zo nauw neemt met de lijn die je daar uiteindelijk wilt aanbrengen. Schilder ruim over de lijn, maar houd het dun!

Wachten, wachten, wachten…

Dan is geduld een schone zaak, maar wel noodzakelijk. Als de eerste kleur muurverf is opgedroogd kun je de muur afplakken op de lijn die je wilt aanbrengen. Vervolgens kun je de andere kleur aanbrengen door deze kleur op de muur te verven tot net op de tape (maar niet eroverheen!) Je kunt direct de tape verwijderen en je hoeft niet te wachten tot de tweede kleur droog is. En zo heb je een strakke lijn gecreëerd tussen de verschillende kleuren metal stuc.

Muur sauzen

Wil je toch liever je muur sauzen en niet de Verschillende kleuren beton cire verven met een verfkwast, dan kun je het beste de volgende tips toepassen:

  • Gebruik een vachtroller zodat je strepen op de muren voorkomt.
  • Neem voldoende verf op met de roller, maar niet teveel. Zo voorkom je dikke klodders en verf je zo egaal mogelijk. Het is verstandig om hiervoor een verfbak met een rooster te gebruiken.
  • Verf de hoeken en de randen van de muur met een kwast, want hier kun je niet goed bij met een vachtroller. Een bijkomend voordeel van een kwast is dat je ook een stuk nauwkeuriger kunt werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *